Panaceo Klub Slovenije

Klub PANACEO

Video klip

Video PANACEO

Izkušnje bolnikov

Izdelki PANACEO so pomagali že mnogim.

Več >>
Panaceo

Onkologija

Prosti kisikovi radikali obremenjujejo organizem

Naš način življenja pomeni za organizem vsakodnevno obremenitev z nezdravim prehranjevanjem, stresom, škodljivimi snovmi iz okolja, UV sevanjem, alkoholom, zdravili in kajenjem. Tudi visoke telesne obremenitve povzročajo neželene procese v telesu, ki vodijo do povečane tvorbe prostih kisikovih radikalov.

Proces, ki ga prosti kisikovi radikali povzročajo v našem telesu, se imenuje oksidacija in ga lahko primerjamo z rjavenjem. Posledice za telo se izražajo zelo počasi, vendar je obremenitev za telo stalna in jo tudi občutimo. Če tvorba prostih radikalov prekorači določeno koncentracijo, govorimo o oksidativnem stresu, ta pa pomeni prezgodnje staranje. Oksidativni stres je posledica porušenega ravnovesja med nastajanjem prostih kisikovih radikalov in zaščitnimi antioksidativnimi mehanizmi našega organizma. To porušeno ravnotežje je eden izmed vzrokov za nastanek ateroskleroze (lahko vodi v srčni infarkt ali možgansko kap), sladkorno bolezen tipa 2, sivo mreno, revmatična obolenja, predčasno staranje, nevrodegenerativne procese, razne tumorje itd.

Naše telo je do določene mere sposobno opraviti z vsemi temi obremenitvami, vse dokler nam padec zmogljivosti in prvi bolezenski znaki ne sporočijo nasprotnega.

Aktivirani zeolit – klinoptilolit ima izjemno sposobnost, da zmanjša tvorbo novih prostih radikalov v prebavno-črevesnem traktu za 50%, še preden ti uspejo preiti v krvni obtok. Na ta način je razstrupljanje in izločanje odpadnih produktov iz telesa hitrejše in močnejše.

PANACEO aktivirani zeolit – naravna zaščita celic

Škodljivo delovanje prostih kisikovih radikalov na celice raziskujejo že 50 let. Delovanje in vpliv prostih kisikovih radikalov na proces staranja ter pojav in potek bolezni sta potrjena v številnih študijah. Pred nekaj leti so ponovno odkrili pozitivno delovanje zeolita. Vulkanski mineral podpira in olajša razstrupljanje ter izločanje škodljivih oz. odpadnih snovi iz telesa. Številne objavljene znanstvene študije potrjujejo naslednje lastnosti zeolita:

  • zeolit iz črevesja adsorbira težke kovine in strupene snovi, ki jih vnesemo v telo iz okolja, nato se po naravni poti izloči iz telesa,
  • zeolit adsorbira strupe, ki nastanejo v telesu zaradi delovanja bakterij, gliv in anaerobnih procesov v črevesju,
  • zeolit odpravlja zakisanost telesa,
  • zeolit spodbuja prebavno aktivnost, deluje kot probiotik,
  • zeolit spodbuja in krepi delovanje imunskega sistema,
  • zeolit zmanjšuje obremenitve in ščiti celice pred prostimi radikali,
  • zeolit je zelo močan antioksidant, ki deluje kot antikorozivna zaščita telesa,
  • zeolit upočasni procese staranja,
  • zeolit ščiti in razbremenjuje jetra, ledvice, vezivna tkiva in kožo,
  • zeolit izboljša oskrbo telesa in resorpcijo za telo potrebnih hranil in mineralov.

Ker se zeolit ne presnavlja, je predoziranje praktično nemogoče. Zeolit se skupaj s škodljivimi snovmi in toksini popolnoma izloči iz telesa po 24 urah. Pitje večjih količin vode dodatno poveča očiščevalno moč aktiviranega zeolita. Pozitivno delovanje je tako mnogovrstno, da v zadnjem času potekajo obširne raziskave aktiviranega zeolita – klinoptilolita v vlogi osnovne terapije pri številnih kroničnih boleznih, vključno z glivičnimi boleznimi in rakavimi obolenji.

Izdelava spletne strani