Panaceo Klub Slovenije

Klub PANACEO

Video klip

Video PANACEO

Izkušnje bolnikov

Izdelki PANACEO so pomagali že mnogim.

Več >>
Panaceo

Zeolit

Nastanek zeolitov
Zeoliti so minerali, ki so nastali ob oblikovanju kontinentov s kristalizacijo lave v morski vodi. Kasnejši geomehanski in geofizikalni vplivi so oblikovali skoraj 300 vrst zeolitov z lastnostmi, kakršne poznamo danes.

Značilnosti zeolitov
Naravnih zeolitov je 276 vrst v treh osnovnih oblikah: vlaknati, listnati in kristalni obliki.
V medicini se uporabljajo le kristalne oblike in sicer  največ klinoptilolit.
Zeoliti so stenski, mikroporozni silikatni minerali, po sestavi alumosilikati. So hidratizirani naravni kristali dobro definirane strukture, ki vsebuje med seboj povezane  tetraedre AlO4 in SiO2. Kristal je oblikovan kot trodimenzionalno satovje, kar je zelo pomembno pri razumevanju medicinskih lastnosti zeolita klinoptilolita.

Zeolit - PANACEO sport

Zeolit – anorganski porozni mineral z visoko organizirano strukturo mikroporoznih kanalov

V obdobju formiranja se je zaradi potrebe po ionski nevtralnosti odvijal naravni proces harmonizacije.  V tem procesu je zeolit kot mineral z negativnim nabojem privlačil pozitivne minerale, kot so kalcij, natrij, magnezij, železo, in druge pozitivno nabite snovi. Posebno so pomembni esencialni kationi, nujno potrebni za normalen metabolizem. Na celičnem nivoju kationi iz klinoptilolita z lahkoto zamenjajo mesta z močneje pozitivno nabitimi težkimi kovinami, toksini, in drugimi organskimi spojinami. Na ta način se organizem obogati s potrebnimi minerali in istočasno očisti težkih kovin, organskih strupov in drugih neželjenih snovi.

Aktivirani zeolit
Zeolit klinoptilolit, ki se uporablja v medicinske namene, je podvržen specifični tribomehanski aktivaciji, ki omogoča, da se omenjene lastnosti in kapacitete večkratno povečajo.
Proces aktivacije klinoptilolita s spremembo fizikalno- kemičnih lastnosti iz notranjosti kristala izloči vodo. S tem se poveča elektrostatski naboj, kapaciteto ionske izmenjave, poveča se specifična aktivna površina in kapaciteta absorbcije tekočin. Kristalna struktura v procesu aktivacije dobi površinske razpoke in tako postane aktivna in dostopna tudi notranjost kristala. En gram mikroniziranega zeolita klinoptilolita ima površino okoli 50.000 m2, prepreden pa je z zelo dolgimi mikrokanali, ki predstavljajo močne terapevtske mikrofiltre.

Način delovanja Zeolita
Zeolit je eden redkih naravnih mineralov, ki imajo negativni naboj. To kristalu omogoča, da deluje kot “kletka”, ki lovi snovi s pozitivnim nabojem in jih izolira pred nadaljnjimi biokemičnimi procesi v organizmu. Zeolit ima redko sposobnost visoke adsorbcije  oz. ionske izmenjave pozitivno nabitih snovi iz okolice, ne da bi pri tem izgubil ali spremenil lastno strukturo.
Nano delci aktiviranega zeolita klinoptilolita prinašajo do celičnih površin hranljive snovi in katione, nujno potrebnih mineralov, ki so se v kristalno mrežo “ujeli” pri nastajanju klinoptilolita. Tako „sproščeni” kristali pa odnašajo težke kovine, ostanke metabolizma, izboljšujejo membranske potenciale celic in njihovo prepustnost za škodljive snovi, ter regulirajo acidobazno ravnotežje.
Delovanje Zeolita
Princip ionske izmenjave zeolita klinoptilolita
Princip ionske izmenjave omogoča, da zeolit iz organizma selektivno odstranjuje živo srebro,  arzen, kadmij, svinec, aluminij, nikelj, kot tudi številne kancerogene in virusne substance. Prav tako veže in odstranjuje škodljive proste kisikove radikale in druge strupene snovi (pesticide, herbicide, aflatoksine, amonijak, radioaktivne snovi, stranske sestavnine pri uživanju zdravil in kontacepcije, kemoterapiji, radioterapiji, drog, alkohola in kajenja in drugi).

PANACEO sport

Za razliko od esencialnih kationov (Kalij, Natrij, Magnezij) so ioni težkih kovin manjši in močneje pozitivno nabiti. Tako so prikladnejši za “ujetje” in se bolje prilegajo v kristalno kletko kot npr. Kalij.
Toksične snovi, ki so ujete v kristalno kletko, se odstranijo iz telesa po naravni poti, kalij, natrij in magnezij pa telo porabi za normalne fiziološke procese.

Znanstveniki na področju kvantne medicine navajajo, da zeolit klinoptilolit v vodni raztopini ustvarja elektromagnetno polje, ki deluje na bioelektrični potencial celice. Pod vplivom močnejšega bioelektričnega potenciala celica opravlja svoje funkcije s povečano močjo in vitalnostjo, kar dodatno prispeva k možnosti samoozdravitve organizma. Biofizikalni učinek zeolita traja 4-5 ur po jemanju, elektromagnetno polje vodne raztopine zeolita pa traja le 2 uri.

Občutno zmanjšuje proste radikale v krvi
Na zasebni kliniki v Beljaku v Avstriji  je prim. dr. Wolfgang Thoma opravil študijo antioksidativnega učinka proizvoda PANACEO. S študijo je potrdil, da redno jemanje zeolita v medicinskem pripomočku PANACEO zmanjša količino prostih radikalov v krvi za 18%!

ZEOLIT

Izdelava spletne strani